Waarom Yoga?

 

Nog niet zo heel lang geleden werd Yoga geassocieerd  met geitenwollen sokken en “zweverige toestanden”. Tegenwoordig is het hip en erg populair; meer dan 500.000 Nederlanders doen op dit moment aan Yoga!

Steeds meer mensen lijken in de beoefening van Yoga iets te vinden wat voor hen waardevol is. Dit varieert van het beter kunnen omgaan met stress, meer ontspanning in het lichaam voelen,het ontwikkelen van een betere lichaamshouding, minder gedachten en meer rust in het hoofd ervaren, bewuster in het leven staan, op goede voet met jezelf en anderen staan, meer positiviteit voelen, meer genieten van het leven,  je sterker voelen tot je vitaler en gezonder voelen….....

Er zijn nog veel meer positieve effecten van Yoga  te benoemen, maar misschien volstaat het om te stellen dat Yoga een tegenwicht biedt aan de drukte, snelheid en jachtigheid in ons dagelijks leven.Uit wetenschappelijke studies blijkt bovendien dat Yoga een positieve bijdrage kan leveren aan onze lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Om gezond en in balans te blijven is het nodig om in plaats van steeds maar bezig te zijn, af en toe de rust op te zoeken en contact te maken met de stilte in jezelf. Voor veel mensen is dit een hele opgave! Yoga kan je hierbij helpen.

Door regelmatig Yoga te beoefenen ontstaan er perioden van diepe rust in lichaam en geest. Je holt niet steeds maar door. Er ontstaat daarentegen meer evenwicht. Lichaam en geest profiteren van de rustmomenten en kunnen herstellen.

Hoe ziet een Yoga les eruit?

In de Yogales worden in een rustig tempo losmaak oefeningen en Yoga houdingen geoefend. De aandacht verplaatst zich hierdoor geleidelijk van de buitenwereld naar het lichaam en het innerlijk.

Dit proces van het verplaatsen van de aandacht zorgt voor meer rust in jezelf. Door de oefeningen leer je bewust te voelen waar spanning is in het lichaam en oefen je in het loslaten ervan.

Bijna alle oefeningen zijn door iedereen uit te voeren.Het is niet van belang dat je lenig bent, ieder doet de oefeningen binnen zijn/haar eigen grenzen. Wel ga je waarschijnlijk merken dat je vanzelf soepeler en leniger wordt als je een tijd Yoga beoefent en een betere lichaamshouding ontwikkelt.

Ook doen we adem- en meditatie oefeningen. Meditatie oefeningen kunnen helpen om wat meer afstand te nemen van de gedachten in je hoofd waardoor je je daar niet meer zo automatisch mee identificeert. Je leert beter te zien wat je uit gewoonte neigt te denken en doen en dat leidt tot meer bewustzijn. Vaak houden we onbewust bepaalde gedachten in stand, puur uit gewoonte terwijl ze misschien helemaal niet (meer) bijdragen aan je welbevinden! Het herkennen van deze gedachten kan ervoor zorgen dat je bewuster in het leven staat en je prettiger voelt.

Als dit je aanspreekt en je nieuwsgierig bent of het bovenstaande ook voor jou geldt, ben je van harte welkom voor een pakket van 4  proeflessen in een van de Yoga groepen ! Ik bied dit pakket aan voor 27 Euro, de eerste les is dan gratis.     

In onderstaand schema zie je de lestijden en locaties van de Yogalessen.

Om je aan te melden of als je meer informatie wil kun je contact met mij opnemen via het contactformulier dat je kunt vinden bij de contactgegevens op deze website of je kunt bellen op nummer: 06-81765016.

 

Kosten

De lessen duren een uur en het tarief is 9 Euro per les. 

Lesrooster

Donderdagavond

19.15 - 20.15

Revalidatiecentrum Blixembosch
   

Toledolaan 2, 5629 CC Eindhoven

  20.30 - 21.30  

Revalidatiecentrum Blixembosch

Toledolaan 2, 5629 CC Eindhoven

www.libranet.nl

     
Vrijdagochtend 09.00 - 10.00

Studio Body - basics Well-being

Brussellaan 7-01

5628 TA Eindhoven

www.bodybasics.eu

     

 

Voel je er om wat voor reden dan ook meer voor om een aantal privé lessen te volgen voordat je instroomt in een groep, is het mogelijk om daarvoor een afspraak te maken. In dit verband wijs ik je ook op de informatie op deze website over individuele Adem- en ontspanningstherapie, methode van Dixhoorn.